<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

Denkt u dat een of meerdere muren van uw gevel last hebben van waterinfiltratie?

Geen paniek. Als u het probleem niet te lang laat aanslepen, kunt u de schade nog beperken.

Infiltration-d-eau-en-sous-sol

We tonen wat u kunt doen om waterinfiltratie, naargelang de ernst van het probleem, op te lossen.

Bepaal de ernst van de waterinfiltratie

Voordat we u de verschillende mogelijke oplossingen tonen, dient u zich eerst enkele vragen te stellen om de ernst van het probleem te bepalen.

Zijn er barsten in de muur?

Waterinfiltraties kunnen ontstaan door verschillende problemen aan de gevel. Ofwel is de gevel te oud en zijn de materialen poreus geworden, ofwel is de gevel beschadigd en zijn er barstjes of scheuren. Hebt u uw gevel onlangs gerenoveerd en vertoont hij dus geen barsten? Dan wordt de waterinfiltratie waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem met de afdichtingen aan de ramen. In dat geval dient u de schade te verhalen op het bedrijf dat uw gevel behandeld heeft.

Ziet u sporen van schimmels?

Capture moisissures murpro

Schimmels die door waterinfiltratie veroorzaakt worden, zijn zichtbaar als zwarte of groene vlekjes met een misselijkmakende geur. Als u de vlekjes op de binnenkant van de muur ziet, heeft de waterinfiltratie een vochtprobleem veroorzaakt met de ontwikkeling van schimmels tot gevolg.

Hebt u tijdens regenperiodes meer last van waterinfiltratie?

Als u tijdens regenbuien waterdruppels aan de binnenkant vaststelt, wil dat zeggen dat er waarschijnlijk barsten in uw gevel zijn en dat de waterinfiltratie in uw muur aanleiding kan geven tot een overstroming bij zware regenval. Het probleem moet zo snel mogelijk opgelost worden.

Oplossingen voor waterinfiltratie in een muur

Als de waterinfiltratie in uw muur door de ouderdom en de poreusheid van uw muur veroorzaakt wordt, kunt u uw gevel best laten renoveren. We raden aan om uw gevel om de tien jaar te renoveren om een perfecte waterdichtheid te garanderen.

Indien uw gevel pas gerenoveerd is en u toch nog problemen heeft, dient u gebruik te maken van de tienjarige aansprakelijkheid omdat het bouwbedrijf waarschijnlijk een fout heeft gemaakt.

Uw gevel is nog geen tien jaar oud maar stelt u toch al barstjes vast? Naargelang de aard van de barsten kan het probleem mogelijk opgelost worden met een product dat de barsten vult zodat u niet uw volledige gevel moet renoveren.

Als u naast waterinfiltratie ook schimmelvorming vaststelt, is het probleem groter. Schimmels zijn immers schadelijk voor uw gezondheid en u moet niet alleen uw gevel herstellen of renoveren maar ook dit vochtprobleem aanpakken. In dat geval neemt u best contact op met een vochtexpert die een diagnose kan stellen en u de meest geschikte oplossing voor uw situatie kan aanbieden.

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !