<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag uw expertise
GRATIS

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

Problemen met condens komen vaak voor, met name aan de binnenzijde van de ramen. Wat als de condens op de ramen zich aan de buitenkant bevindt?

Is condens op de ramen aan de buitenzijde alarmerend?

Waarom zit er condens op de ramen?

Condens vormt zich wanneer waterdamp zich omzet in vloeibare vorm bij het in contact komen met koude oppervlakken. Daarom zien we vaak problemen met condens in badkamers of keukens, de meest beslagen kamers van de woning. Condens op de ramen wordt vaak veroorzaakt door een te hoog vochtgehalte in huis, met name door een ontoereikende ventilatie.

Condens vormt zich wanneer het in contact komt met de koudste oppervlaktes, waardoor de ramen vaak als eerste de dupe zijn. Wanneer u regelmatig condens binnen op de ramen ziet, controleer dan de isolatie ervan.

 

Probleem met condens op de ramen Condens vormt zich wanneer waterdamp zich omzet in vloeibare vorm bij het in contact komen met koude oppervlakken.

 

Hoe zit het met condens aan de buitenkant van de ramen?

Condens op de ramen kan ook voorkomen aan de buitenzijde. Het is iets wat we vaak vooral zien na een koude nacht.

Tijdens de nacht koelt de buitenkant van uw ramen behoorlijk af. ’s Ochtends stijgt de temperatuur en doordat er vocht in de lucht zit, vormt zich condens op de buitenzijde van de ramen.

Een probleem met condens of een goed teken?

Geen paniek, condens op de buitenzijde van de ramen is een goed teken. Dit houdt in dat uw ramen goed geïsoleerd zijn. Wanneer de condens zich buiten vormt, komt dat namelijk doordat het raam aan de buitenzijde koud is en aan de binnenzijde warm. Uw kamer is dan ook goed geïsoleerd tegen de kou.

Hoe kan u condensatie bestrijden in uw woning?

Wanneer de druppels binnen verschijnen, houdt dit in dat er een probleem met condens is. Er zijn diverse tips om zich te ontdoen van dit vochtprobleem. Ontdek hoe u condens in uw woning tegen kan gaan.

Download uw gratis gids

Frequente zoekopdrachten :

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !