<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

Vocht in een badkamer kan andere problemen verbergen die in de rest van de woning nog hardnekkiger voorkomen. Leer dus om vocht in een badkamer te controleren, zodat u een juiste aanwijzing hebt over de gezondheid van uw gebouw.

vochtproblem-badkamer

Vocht in een badkamer controleren om te weten wat er elders gebeurt

De badkamer is de vochtigste plaats van uw woning. Het vocht in een badkamer controleren kan een aanwijzing geven over de gezondheid van uw gebouw.

Wees aandachtig voor vochtproblemen in uw badkamer.

Het meest voorkomende probleem in badkamers is condensatie. Condensatie op de muren na een douche is een normaal fenomeen. Als u daarna telkens goed verlucht, verdwijnt de condens gewoonlijk al na enkele minuten. Maar als de condens na een aantal uren nog altijd niet verdwenen is, dan kan dit een teken zijn dat er in de hele woning een vochtprobleem aanwezig is.

vochtproblemen

Vocht in een badkamer kan een teken zijn dat er een probleem is met de isolatie

Tijdens een douche stijgt het vochtgehalte in de badkamer. De waterdamp in de lucht is warm. Wanneer deze damp koudere oppervlakken raakt, gaat hij condenseren.

Als de woning onvoldoende geïsoleerd is, wordt het condensatiefenomeen versterkt. Hoe minder isolatie er is, hoe kouder de oppervlakken zijn. Als er zich herhaaldelijk condensatie voordoet, dan kunnen er zich schimmels ontwikkelen.

Zijn schimmels in een badkamer normaal?

vochtproblemen

In een badkamer komen vaak schimmels voor. Vaak treft men schimmelvlekken aan op de voegen tussen de tegels, rond de douche ... Dat is te wijten aan het gebruik van deze kamer.

Maar als condensatie en schimmels spontaan en regelmatig op andere plaatsen verschijnen (buitenmuren, de hoeken bovenaan, rondom de ramen, het plafond, ...), dan kan dit betekenen dat het probleem zich eigenlijk buiten de badkamer bevindt.

Het verschijnen van condens en schimmels wordt vastgesteld in slecht geïsoleerde woningen en in huizen die in de hele woning een hoog vochtgehalte hebben.  En jawel, vocht in een badkamer kan afkomstig zijn van het gelijkvloers of van elders.

Wat moet u doen voor de rest van de woning?

Controleer de isolatie, de hermetische aflsuitingen en verlucht dagelijks!

Raakt u het vocht in uw badkamer niet kwijt?

Neem contact op met een expert van Murprotec om een gratis diagnose en een geschikte oplossing te krijgen.

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !