<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

Waterinfiltratie is één van de meest voorkomende vochtproblemen in woningen. Waar komen waterinfiltraties in huis vandaan?

waterinfiltraties

Waar komen waterinfiltraties vandaan?

Waterinfiltratie treedt op wanneer regenwater via de muren of via het dak binnendringt en de muren vanbinnen zodanig verzadigd raken dat er heel wat schade ontstaat. Infiltratie kan ook onder de grond optreden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten waterinfiltratie: zijwaartse infiltratie en infiltratie van regenwater. Infiltraties ontstaan door gebreken aan het gebouw. 

Waar komen waterinfiltraties vandaan:

  • Uit barsten in de muren
  • Uit een lekke leiding
  • Door een verstopte dakgoot
  • Door problemen met de hermetische dichtheid
  • Uit beschadigingen in het dak
  • Door poreus materiaal
  • Door een niveauverschil tussen de grond buiten en de vloer binnen

Zijwaartse infiltratie

infiltraties

Zijwaartse infiltratie treedt op onder de grond en onderaan de muren. Als u onderaan de muren vocht vaststelt, dan hebt u een probleem met zijwaartse waterinfiltratie. Dit kan veroorzaakt zijn door poreus materiaal in de funderingen, of door een niveauverschil tussen de grond buiten en de vloer binnen. Daarom komt zijwaartse infiltratie veelal in kelders voor.

Infiltratie door regenwater

infiltraties

Infiltratie door regenwater treedt op wanneer het hemelwater via barsten in de muur of in het dak naar binnen dringt. Het water infiltreert via het dak en nestelt zich in de plafonds en de muren. U stelt dan vocht vast op bepaalde plekken van het plafond, en vochtvlekken (bruine kringen) op de muren. 

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !