<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

België is een land met een gematigd klimaat. Het is dan ook niet ongewoon dat er in onze woningen vochtproblemen ontstaan. Dat is zeker het geval voor steden aan het water. Als havenstad is Gent dan ook een bijzonder vochtige omgeving.

Hoe stelt men een vochtprobleem thuis vast?

Er bestaan veel soorten vochtproblemen. Deze zijn niet altijd gemakkelijk op te sporen. Toch zijn er een aantal vaak voorkomende problemen die u zelf kunt vaststellen.

vochtbestrijding gent

Vormen er zich druppeltjes op uw ramen en uw muren, die moeilijk weer verdwijnen? Condensatie is het eerste vochtprobleem dat in woningen optreedt en ook het gemakkelijkst kan worden opgespoord.

Een ander, vaak voorkomend probleem is infiltratie. Soms is een lek in het dak of een muur die niet waterdicht is de oorzaak. De eerste symptomen zijn vaak vochtvlekken die op de aangetaste oppervlakken verschijnen. 

Het kan ook gebeuren dat u onderaan uw muren opstijgende vochtvlekken ziet verschijnen. Dit is opstijgend capillair water, of met andere woorden opstijgend vocht.

Ook schimmelvorming is een ander, duidelijk teken dat uw woning met een vochtprobleem te kampen heeft. Deze vlekken kunnen verschijnen op de muren, in de voegen, op het plafond, op de randen van ramen ... Let ook op voor hout- of huiszwam! Dit zijn beiden zwammen die zich in uw woning kunnen ontwikkelen. De houtzwam tast houten structuren aan, terwijl huiszwam eerder in kelders wordt aangetroffen.

Bepaalde plaatsen in huis worden ook sneller aangetast dan andere: de kelder, de badkamer en de keuken. De badkamer en de keuken zijn plaatsen waar een groot vochtgehalte heerst door de activiteiten die er plaatsvinden. De kelder heeft vaak te lijden door vochtigheid, omdat een kelder zich onder de grond bevindt en vaak onvoldoende verlucht is.

Herkent u hier uw probleem? Misschien hebt u een ander probleem? Er zijn in ieder geval heel wat vochtproblemen en elk probleem kan behoorlijk complex zijn. Er zijn vele factoren die de symptomen beïnvloeden. Meerdere problemen kunnen tegelijk optreden en er kunnen verscheidene oorzaken zijn. Daardoor is het niet altijd gemakkelijk om ze te identificeren. En omdat elk probleem zijn specifieke oorzaak heeft, volstaat het niet om de symptomen te behandelen om het probleem van de baan te helpen. Het is zaak om de onderliggende oorzaak te vinden en zich hierop te concentreren. Kortom, de grondslag van het probleem moet worden aangepakt!

Overal in Belgiê kun je op Murprotec een beroep doen.

vochtbestrijding gent

Heeft uw woning een vochtprobleem? Zijn er vochtplekken op uw muren? Is er een infiltratie via uw dak? Verschijnt er schimmel in uw kelder? Waar u zich ook in België bevindt, Murprotec komt bij u langs om uw vochtprobleem op te lossen. 

De experts van Murprotec komen naar Antwerpen, Kortrijk, Leuven, Hasselt, Gent of Oostende om bij u thuis een professionele diagnose te stellen. Daarna stellen zij u een definitieve behandeling voor om uw vochtprobleem op te lossen. Aarzel niet om met ons contact op te nemen.

Nouveau call-to-action