<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

In België wordt het klimaat als "gematigd zeeklimaat" gedefinieerd. Overheersende winden, gematigde temperaturen, sterke bewolking en frequente neerslag zijn kenmerkend voor ons klimaat. Met dergelijke temperaturen en zoveel vochtigheid is het dan ook niet ongewoon dat er veel Belgische woningen met vochtproblemen kampen. Antwerpen is een stad aan het water die vermaard is om zijn haven. Door deze ligging zijn er nog meer problemen in vergelijking met andere streken die zich verder van het water bevinden.

Een vochtprobleem vaststellen

Er bestaan heel wat vochtproblemen, dit betekent dat er ook heel veel oorzaken voor deze problemen zijn.

  • Infiltratie

Vochtbestrijding antwerpen

Infiltratie is een vaak voorkomend probleem waarvan de oorzaak meestal duidelijk is. Het kan om infiltratie van neerslag gaan. In dit geval is de grondslag van het probleem vast en zeker een lek in een muur of op het dak. Ofwel gaat het om zijwaartse infiltratie. In dit geval dringt het water dan in de muren wegens een niveauverschil tussen de vloer binnen in huis en het grondniveau buiten. In beide gevallen kunnen de gevolgen echt onaangenaam zijn: schimmelvorming, vochtplekken, een kwalijke geur, rottend hout en zelfs overstromingen.

  • Condensatie

Vochtbestrijding antwerpen

Condensatie is het meest voorkomende vochtprobleem in woningen. Dit fenomeen waarbij er condens op wanden wordt gevormd, bijvoorbeeld op ramen, muren of plafonds, is te wijten aan een te hoog vochtgehalte in de lucht en aan een groot temperatuurverschil tussen de lucht en het betreffende oppervlak. Dit verklaart meteen waarom condensvorming vaker in de winter optreedt, wanneer de temperaturen buiten lager zijn. Als condensatie niet wordt behandeld, kan dit leiden tot ernstigere problemen zoals schimmelvorming. Dit brengt dan weer risico's met zich mee voor de gezondheid van de bewoners.

  • Opstijgend vocht

Vochtbestrijding antwerpen

In streken die vochtiger zijn, zoals in Antwerpen en omgeving, en vooral in oudere woningen, kan er ook een ander probleem de kop opsteken: opstijgend vocht. Vlekken onderaan de muren, behang dat loskomt, salpetervorming ... Dit zijn allemaal symptomen die wijzen op een probleem. Opstijgend vocht tast de ondergrondse structuren van gebouwen aan en stijgt langs de muren omhoog. Dit kan desastreuze gevolgen hebben! Opstijgend vocht kan meerdere oorzaken hebben. Het is dan ook belangrijk dat een expert de oorzaak van het probleem kan vaststellen om een doeltreffende oplossing voor uw specifieke situatie voor te stellen.

Murprotec komt overal in België bij u langs

Geen nood als u vochtproblemen in uw woning te Antwerpen hebt! Murprotec heeft meerdere agentschappen en komt overal in België langs om interventies uit te voeren voor allerlei vochtproblemen. Waar u ook woont, een expert uit uw streek komt bij u langs. Aarzel niet om op ons een beroep te doen om gratis een professionele diagnose te laten uitvoeren.

Vraag onze gratis expertise aan