<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

Vochtbestrijding : Hoe kunnen we vocht bestrijden in de keuken ?

Als men aan vochtproblemen denkt, dan ziet men in de eerste plaats een vochtige kelder, een badkamer met condensatie, een lekkend dak, … maar men heeft de neiging om een plaats te vergeten die vaak vochtproblemen heeft : de keuken. Inderdaad, de keuken is zeer gevoelig voor vocht : condensatie, vlekken op de muur, schimmels, …

Vochtbestrijding

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van vocht in de keuken ?

Eerst en vooral, de keuken is vaak het minst goed georiënteerd. Over het algemeen plaatst men de keuken aan de noordgevel en heeft ze dus een gebrek aan zonlicht.

Anderzijds is de grootste oorzaak van vocht in de keuken te wijten aan condensatie. Logisch : de damp die ontstaat door het koken van onze gerechten geeft thermische schokken. Het verdampte water zet zich om in condens als het in contact komt met koude oppervlakken : de muren, het plafond en de ramen.

Maar vocht in de keuken wordt niet enkel door condensatie veroorzaakt. Sommige symptomen zijn zeer makkelijk te herkennen zijn (schimmels, vlekken, geuren of condens), anderen zijn minder gekend. Ook zwam en salpeter kunnen tevoorschijn komen. Hoe kunnen we deze herkennen Salpeter ziet eruit als een witachtige stof in tegenstelling tot de zwam dewelke een bruine paddenstoel is.

Maar als vocht in de keuken onvermijdelijk lijkt, hoeft dit niet noodzakelijk zo te zijn ! Het is echter noodzakelijk het vocht te bestrijden. Inderdaad, zonder de juiste behandeling, zal dit overtollige vocht letterlijk sporen nalaten, uw materialen beschadigen en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken voor uw familie. Zeker kleinere kinderen zijn zeer gevoelig voor sporen en allergenen.

Hoe kan vocht in de keuken doeltreffend bestreden worden ?

Vochtbestrijding

Om uw keuken zo vochtvrij mogelijk te houden, bestaan er enkele makkelijke richtlijnen.

Ten eerste is het belangrijk om uw dampkap te gebruiken, niet enkel tijdens het koken van uw gerechten, maar ook erna. Als de mogelijkheid bestaat, open dan ook een venster en sluit de binnendeuren zodat het vocht zich niet naar de andere kamers verplaatst. Verlucht regelmatig uw keuken, ook als u niet kookt.

Als u kookt, kunt u ook deze makkelijke tip toepassen : zet het deksel op uw potten en pannen om te voorkomen dat de waterdamp zich overal verspreidt.

 Lees ook : Hoe uw badkamer of keuken vochtvrij maken ?

Vraag een professional om de vochtproblemen in uw keuken te bestrijden

Als de vochtbestrijding niet serieus genomen wordt, zal het vochtprobleem in uw keuken erger worden. Het is niet voldoende om de keuken opnieuw te schilderen om er vanaf te geraken. Om vocht op de juiste manier aan te pakken moet de oorzaak ervan gekend zijn ! En om de juiste oorzaak te kennen en de juiste behandeling te bepalen is er maar 1 oplossing : hulp vragen aan een specialist. Vraag een gratis vochtanalyse aan Murprotec in enkele muisklikken !

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

Vraag onze gratis expertise aan