<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

Hebt u vocht vastgesteld in één van uw muren? Geen paniek: er zijn oplossingen voorhanden om uw muur te saneren en het vocht te verwijderen.

vocht in muur bestrijden

Deze behandelingen vereisen echter vaak de expertise van een vakman om de juiste diagnose te stellen en de meest efficiënte oplossing toe te passen.

In afwachting van de komst van een vochtexpert kunt u alvast enkele zaken ondernemen om de schade te beperken.

Waarom dient men vocht in een muur te bestrijden?

Zoals u misschien al weet, kan een abnormaal hoge vochtigheidsgraad problemen veroorzaken voor uw woning en uw gezondheid.

De vochtigheid kan de muren van uw woning beschadigen en zelfs de structuur aantasten in het geval van een houten woning. Als men te lang wacht om de muur te behandelen, zal de muur verzwakken en zullen er veel grotere werken noodzakelijk zijn. Het vocht kan ook uw meubelen beschadigen. Het is ook niet esthetisch verantwoord omwille van de schimmelvorming en de aftakeling van de muurbekleding (verf of behangpapier).

Het gevaar voor uw gezondheid wordt voornamelijk veroorzaakt door de schimmels. Dit zijn kleine champignons die sporen vrijgeven die giftig zijn als ze in te grote hoeveelheden worden ingeademd. Ze kunnen ademhalingsklachten veroorzaken zoals astma of allergieën en ze verergeren reeds bestaande problemen. Vooral kinderen en ouderen zijn hier gevoelig aan.

Omwille van deze redenen kunt u geneigd zijn de vochtigheid te willen beperken voor de komst van de vochtexpert. Hier volgt een aantal stappen die u onmiddellijk kunt uitvoeren om de schade van het vocht te beperken.

Vocht bestrijden in een muur: de eerste stappen die moet uitvoeren

U moet er zich eerst en vooral bewust van zijn dat u het vochtprobleem in een muur niet zelf kunt oplossen. In de meeste gevallen is het vocht het resultaat van een structureel probleem en niet enkel van een gebrek aan ventilatie. Het is dus noodzakelijk dat een aangepaste behandeling wordt uitgevoerd om er voorgoed van te worden verlost.

vocht in muur bestrijden

U kunt echter een aantal stappen uitvoeren om de verspreiding van de schimmels op uw muur te beperken.

De correcte stappen die u moet uitvoeren:

  • Open de vensters ten minste 15 minuten per dag, bij voorkeur gespreid tijdens de dag.
  • Vermijd zoveel mogelijk elke activiteit die een bron van vocht kan vormen in de betrokken ruimte (bijv. het drogen van wasgoed).

De handelingen die u moet vermijden:

  • Nooit proberen de schimmel te reinigen. Door te wrijven op de schimmel wordt een grote hoeveelheid sporen vrijgegeven die onmiddellijk in de longen terecht komen. Als u geen andere keuze hebt, moet u handschoenen en een beschermingsmasker dragen.
  • Loop niet in de val van het camoufleren van de problemen. Sommige winkels verkopen vochtwerende verf die moet worden aangebracht op de muur en die wordt geacht de vochtigheid te bestrijden. Deze verf is echt enkel nuttig als preventief middel. Zodra het vocht is binnengedrongen in een muur zal het gebruik van een vochtwerende verf het probleem enkel vergroten door het vocht in te sluiten binnen in de muur.

 Wenst u meer informatie over de methoden die u kunt toepassen om het vocht te bestrijden in een muur? Aarzel niet contact op te nemen met één van onze experts.