<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag uw expertise
GRATIS

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

Waterinfiltratie in de lente komt vaak voor door de vele regenbuiten en smeltend ijs.
Hoe kan u het voorkomen? Murprotec geeft uitleg.

 infiltrations-eau-printemps-Une.jpg

Waterinfiltratie in de lente: bescherm uw woning!

 

Waarom komt waterinfiltratie zo vaak voor in de lente?

Waterinfiltratie komt vaak voor in de lente. Dit is voornamelijk te wijten aan het weer. Na een koude, natte winter stapelt sneeuw en ijs zich op rond en op uw woning.

Wanneer het weer zachter wordt in de lente, smelten het ijs en de sneeuw en vormen ze grote watervolumes die de koude grond niet kan opnemen.

Naast smeltende sneeuw en ijs regent het ook vaak in de lente. Al dit water kan infiltreren in uw woning en ernstige schade berokkenen!

 

Van waar komt waterinfiltratie?

Daken zijn zwakke punten voor waterinfiltratie in de lente. Daken die bedekt zijn met mos weerhouden water, dat vervolgens kan infiltereren in het dak. Ook dakgoten die niet schoongemaakt worden, kunnen verhinderen dat water wegvloeit van uw dak.

Een plat dak kan ook indirect voor waterinfiltratie zorgen. De afvoer kan geblokkeerd zijn en verhinderen dat het water wegvloeit. Het water stagneert op het dak en na verloop van tijd is infiltratie onvermijdelijk.

Om dergelijke zorgen te voorkomen, is het beter om altijd de staat van uw dak en goten te controleren bij het wisselen van de seizoenen.

Infiltratie is ook mogelijk via ramen en deuren. Controleer de afdichting van de voegen om zeker te zijn.

Besteed ook aandacht aan de fundering van uw woning. Infiltratie is ook mogelijk via ondergrondse muren. Vraag begeleiding van een professionele vakman voordat u begint te graven rond uw huis.

Een barst in de muur is eveneens een veel voorkomende oorzaak van waterinfiltratie. Hoe kan u zich beschermen?

 

Infiltrations d’eau au printemps toit Het dak is een van de belangrijkste risicopunten voor waterinfiltratie in de lente. Wees op uw hoede!

 

 

Voorkom barsten in muren!

Barsten in muren kunnen ernstige schade veroorzaken, zowel door waterinfiltratie als door totale verzwakking van de structuur van uw woning.

Waterinfiltratie via barsten in de muur is gemakkelijk herkenbaar aan vochtvlekken die zich uitbreiden naar de plinten.

Om na te gaan of er sprake is van waterinfiltratie in uw muren, kan u bepaalde zaken controleren en doelgericht handelen. Ziehier enkele voorbeelden.

Controleer eerst de kwaliteit van de materialen die gebruikt werden om de muren te bouwen. Materialen van slechte kwaliteit zullen onvermijdelijk leiden tot barsten en vochtproblemen.

De fundering van uw woning moet stevig en voldoende diep zijn. Desnoods kan er een bodemonderzoek gebeuren om de nodige correcties uit te voeren.

Als u ondanks alles toch barsten in de muren ontdekt, kan u toch de nodige maatregelen treffen. Laat de barsten niet te lang onbehandeld om verergering te voorkomen. Raadpleeg een professionele vakman om de barsten te vullen met aangepaste producten en technieken.

 

Infiltrations d’eau au printemps fissure Barsten in een muur zijn altijd slecht nieuws en de belangrijkste oorzaak van waterinfiltratie.

 

Heeft u last van waterinfiltratie in uw woning?

Laat de oorzaak bepalen door een expert van Murprotec!

Vraag onze gratis expertise aan

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !