<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag uw expertise
GRATIS

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

De strijd tegen veel voorkomende allergieën is met de zomer in het vooruitzicht geen gemakkelijke taak. Murprotec geeft u advies over veel voorkomende allergenen en over hoe u deze het beste op een natuurlijke manier kunt bestrijden.

allergie-1.jpg

Bepaal van welke allergie u last heeft!

Voordat u in actie komt tegen veel voorkomende allergieën is het belangrijk om te bepalen aan welke symptomen u lijdt. Sommige symptomen zoals een kriebelneus of een neus die voortdurend verstopt is, wijzen op een allergie voor pollen. Wilt u ondanks alles toch genieten van het mooie seizoen, pas dan de volgende tips toe:

  • Droog uw kleren binnenshuis. Buiten kunnen allergenen zich aan het weefsel van uw kleding hechten.
  • Draag een zonnebril als u last heeft van rode of gezwollen ogen. Dit zal het contact met pollen verminderen.
  • Maai regelmatig uw gazon en houd deze kort.
  • Plan uitstapjes laat in de middag of na een bui. De concentratie pollen zal dan minder hoog zijn.
  • Luchtfilters zijn ook een uitstekend wapen tegen alle soorten allergenen.

Bij mooi weer laat ook de huismijt zich weer zien. Vergeet daarom niet om regelmatig te luchten om de lucht in uw huis te verversen. Breng ook een speciale anti-huismijt behandeling aan op uw matras. Verschoon uw beddengoed regelmatig (een keer per week) en was deze op hoge temperatuur (60 °C).

 

 

Maai uw gras regelmatig om veel voorkomende allergieën tegen te gaan. Om de verspreiding van bepaalde allergenen zoals pollen te vermijden, dient het gras regelmatig gemaaid te worden

 

Enkele natuurlijke methoden tegen veel voorkomende allergieën  

Voordat u overweegt een antihistaminicum te nemen; er bestaan natuurlijke oplossingen tegen veel voorkomende allergieën. Hieronder worden er een aantal genoemd:

  • Capsules op basis van brandnetel of Gingko Biloba zijn vooral effectief tegen een verstopte neus en tranende ogen. Vraag een fytotherapeut of apotheker om advies.
  • Spray een zoutoplossing in uw neus als deze erg jeukt. U kunt dit zelf maken door een halve theelepel zout in 250 ml water op te lossen. Spuit de oplossing, boven de wasbak, door middel van een spuit in uw neusgaten.
  • Plaats voor het ontlasten van uw ogen een kompres met koud water op uw ogen.

 

 

U kunt een zoutoplossing gebruiken tegen allergische reacties Spuit de zoutoplossing met behulp van een spuit op de gewenste plaats

 

Allergieën? En als het nu aan vocht te wijten is.

Vocht kan tevens de veroorzaker zijn van sommige allergieën. De aanwezigheid van schimmel zorgt voor het vrijkomen van sporen in de lucht. Het inademen van deze sporen kan rinitis, conjunctivitis of  allergisch astma veroorzaken. Ventileer regelmatig uw huis zodat de lucht wordt ververst en zo het inademen van sporen wordt verminderd. Als u de oorzaak van het vochtprobleem niet behandelt, zullen uw gezondheidsklachten niet verdwijnen. Als uw allergieën te wijten zijn aan schimmel op uw muren, dan dient u het probleem bij de wortel aan te pakken. Hoe langer u deze schimmels laat groeien, hoe erger uw gezondheidsklachten zullen worden.

 

Meer info over gezondheidsklachten in verband met vocht?  Wat is de invloed van schimmels op de gezondheid? 

 

 

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !