<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag uw expertise
GRATIS

 Tags: Gezondheid

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

In de winter voelen we ons minder fit en zitten er meer bacteriën in de lucht. Heeft u vaak last van aanhoudende ziektes?  Chronische rhinitis, verkoudheid of andere ademhalingsziekten… Wat als de oorzaak van een verkoudheid zich in uw woning verstopt heeft?

Waarom lijd ik aan aanhoudende ziektes in de winter ?

Wat als het vocht in uw woning de oorzaak van een verkoudheid is?


 

Vocht kan de oorzaak van een verkoudheid zijn

Vocht kan al dan niet ernstige gevolgen voor uw gezondheid hebben. Als u tijdens de winter de neiging hebt om thuis te blijven, dan hoeft de oorzaak van een verkoudheid niet per se de kou te zijn. Een vochtige omgeving kan een reeks aanhoudende ziekten bij de bewoners van een huis veroorzaken. Deze ziekten kunnen veroorzaakt worden door een gebrek aan ventilatie, een te hoog vochtgehalte of een isolatieprobleem.

Bij de effecten van vocht op de gezondheid horen ook ademhalingsziekten, chronische bronchitis, irritatie aan keel en ogen, chronische rhinitis, astma, hoofdpijn, slaapproblemen en nog veel meer.

Chronische rhinitis of allergische rhinitis

Chronische rhinitis wordt vaak veroorzaakt door een vochtigheidsallergie.  

Chronische rhinitis of allergische rhinitis? 

Rhinitis wordt vaak verward met verkoudheid en is een van de meest voorkomende ziekten die veroorzaakt worden door vocht. We verwarren chronische rhinitis vaak met allergische rhinitis. Vocht in een huis kan allergieën bij de bewoners veroorzaken, vooral wanneer er schimmels aanwezig zijn.

Een slechte isolatie, de aanwezigheid van schimmels of mijten of een hoog vochtgehalte zijn zaken die allergieën kunnen veroorzaken. De symptomen van allergische rhinitis zijn een verstopte neus, hoesten en irritatie aan neus, keel en ogen.

Hoe kan u aanhoudende ziektes beperken?

Laat de ramen niet te lang dicht, lucht enkele minuten om de lucht te verversen.  

Hoe kan u aanhoudende ziektes beperken ?

In de winter zijn de vochtproblemen het grootst. Wanneer de oorzaak van een verkoudheid  te maken heeft met vocht in uw woning, dan helpen medicijnen u niet. U kan de ontwikkeling van aanhoudende ziektes  beperken en uw verkoudheid over laten gaan door aandacht te besteden aan uw woning.

Enkele tips:

  • Besteed aandacht aan de isolatie van uw woning, dit mag niet te veel, noch te weinig zijn
  • Lucht alle kamers in de woning 10 minuten per dag
  • Controleer het vochtgehalte in uw kamers, het ideale percentage ligt onder de 30% in de winter.
  • Laat niet alles dicht zitten, maar open de ramen.
  • Bel een professional wanneer u een te hoog vochtgehalte heeft gemeten of een isolatieprobleem in uw woning heeft ontdekt.

 

Meer tips om het vocht in uw woning te beperken?

Murprotec biedt u een volledig GRATIS gids aan om vocht in uw woning te voorkomen. Ontdek al onze tips!

 Download uw gratis gids 

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !