<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag uw expertise
GRATIS

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

Gaat u een huis bouwen? Het ontstaan van vochtproblemen kan voorkomen worden tijdens de bouw.
U kent het wel, na het grote werk kost het wat tijd om alles te laten drogen (het pleisterwerk, de dekvloer…) voordat u kan verhuizen en het huis kan inrichten.
Er zijn nog andere elementen die een rol spelen in het ontstaan van vocht. Denk eraan om met alle details rekening te houden om vocht in huis te vermijden vanaf de bouw ervan.

Hoe kan u vocht voorkomen in een huis in aanbouw ?

 

Vocht vermijden in een huis: de basis

De omgeving van uw huis heeft invloed op de vochtigheid binnen uw woning. Het huis kan zich dicht bij een ondergronds waterbekken bevinden, het terrein is erg nat of naburige stukken grond zijn erg vochtig geworden na bewerking.

Een groot deel van de vochtproblemen van een huis bevindt zich in de funderingen. Om vocht te voorkomen in een huis, is het belangrijk om de fundering te impregneren. Vanaf de bouw van het huis, terwijl er rekening gehouden wordt met de omgeving.

De juiste materialen voor het impregneren zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • De aard van de ondergrond
  • Het metselwerk
  • De vochtigheidgraad van de bodem

 

Huis in aanbouw: de fundering U kan vochtproblemen voorkomen vanaf de bouw van uw woning.

 

De kelder: een groot risico op vochtigheid

In de kelders komt vochtigheid vaak voor het eerst tot uiting. Deze donkere en vaak vochtige omgeving is ideaal voor de ontwikkeling van schimmels. Het is dan ook noodzakelijk om de kelder vaak te luchten.

Als er een kelder is opgenomen in de plattegrond voor uw huis in aanbouw, denk dan aan de ventilatie. Kies voor een of twee ramen naar buiten die ervoor zorgen dat de lucht circuleert. Wanneer er geen ruimte is voor een klein raam, kan u een vochtopnemer aanbrengen.

Kamers die speciale aandacht nodig hebben

In de kamers waar u veel verblijft zal de grootste hoeveelheid waterdamp geproduceerd worden en die hebben dus uw aandacht nodig vanaf de bouw. Hierbij hebben we het met name over de keuken en de badkamers. Tijdens het koken of na een douche veranderen deze kamers namelijk snel in een soort stoombad.
Om condens-problemen in deze risicokamers te voorkomen, is het belangrijk om een goed ventilatiesysteem te hebben. Het beste is om een luchtstroom te realiseren in deze kamers die de lucht kan verversen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 2 ramen die gelijktijdig geopend kunnen worden. Vergeet dan niet om ramen te kiezen met een geïntegreerd ventilatierooster.

 

Vocht in huis vermijden: isolatie Besteed aandacht aan de isolatie van uw woning

 

Besteed aandacht aan de isolatie van uw woning

Het is goed om uw woning te isoleren om uw energierekening en de impact op het milieu te verlagen. Het is echter beter om uw woning op de juiste manier te isoleren. De isolatie van uw huis moet regelmatig zijn en één geheel vormen. Wanneer een deel van de isolatie niet in orde is, kunnen zich thermische bruggen vormen en zorgt dit dus voor vochtproblemen in de toekomst.

Let er eveneens op dat u de kamers niet te veel isoleert. Lucht dient te circuleren en zich te verversen. Wanneer uw huis te veel geïsoleerd is, dan kan de lucht niet op een natuurlijke wijze circuleren en dit kan bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van schimmels.

Murprotec stelt een witboekje tot uw beschikking, volledig GRATIS!

Vraag onze gratis expertise aan

 

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !