<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

U weet wel dat vocht in een woning gevolgen heeft voor de gezondheid van de bewoners. Maar weet u ook hoe ver die gevolgen voor de gezondheid kunnen gaan? Gaat u er op de juiste manier mee om? Test uw kennis met onze ‘waar of niet waar’!

Quiz: vocht en de gevolgen voor de gezondheid

Test uw kennis over vocht en de gevolgen voor de gezondheid.


Door schimmels te verwijderen voorkomt u gezondheidsproblemenSchimmels verwijderen

NIET WAAR. Door te wrijven om de vlekken van schimmels te verwijderen, stelt u zich bloot aan risico’s. Sterker nog, wanneer u over de schimmels wrijft, komen er sporen vrij in de lucht die u inademt. Deze sporen zijn schadelijk voor het lichaam. Wanneer u bezig bent om de schimmels te verwijderen, verhoogt u dus de blootstelling aan deze schadelijke stoffen. U kan ook allergieën ontwikkelen of ademhalingsproblemen.

Natuurlijk kan u zelf de schimmels verwijderen wanneer u dat wilt, maar gebruik dan zeker handschoenen en een masker tijdens het schoonmaken en ventileer de ruimte. Houd hierbij in gedachten dat het verwijderen van schimmels het probleem nog niet oplost. De schimmels komen namelijk terug. Totdat het probleem wordt behandeld door een professional, is uw gezondheid in gevaar.

Kinderen zijn gevoeliger voor vochtDe gevolgen van vocht voor de gezondheid van kinderen

WAAR. Kinderen zijn net als ouderen meer vatbaar voor het ontwikkelen van allergieën wanneer zij blootgesteld worden aan vocht of verontreinigende stoffen in huis. Daarom is het nodig om vooral bij kinderkamers oplettend te zijn. Het is noodzakelijk om deze minimaal 10 minuten per dag te luchten, het bed 1 keer per week te verschonen en de kamer niet te veel te verwarmen (19°C is ideaal).

Wanneer uw kind allergische symptomen vertoont of een ademhalingsziekte heeft, laat u zich dan goed informeren over de staat van uw woning. Condens, schimmels of zelfs mijten kunnen hevige allergieën veroorzaken bij het kind.

10 minuten luchten per dag is het hele jaar door nodigUw woning luchten

WAAR. Om de lucht gezond te houden, is het noodzakelijk om minimaal 10 minuten per dag te luchten, zelfs in de winter. Maar let op, om de lucht volledig te vernieuwen, moet u zich aanpassen aan de periode van het jaar. Omdat de buitenlucht in de zomer bijvoorbeeld warmer is, zijn er ongeveer 20 tot 25 minuten nodig om de lucht te verversen.

Denk er ook aan om de vochtige ruimtes regelmatig te luchten: na elke keer dat u de badkamer heeft gebruikt, de was heeft gedaan of heeft gekookt. 

Het bed verschonen is voldoende om mijten te verdelgenHet bed verschonen om de mijten te doden

NIET WAAR. Om de mijten te verdelgen die in de lakens zitten, is het aanbevolen om deze op 60° te wassen om alle sporen van hun verblijf uit te wissen. Maar in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, ontwikkelen mijten zich niet alleen in uw bed, maar ook in stoffen en stoffige omgevingen. Mijten zijn daar niet toevallig, want ze houden van warmte en vocht.

Om mijten te verdelgen is het goed om elke twee dagen te stofzuigen en dan met name aandacht te besteden aan tapijt. Stof uw meubels af met behulp van een natte doek. Knuffels kunnen een nacht (in een plastic zak) in de diepvries worden geplaatst om alle mijten te doden; daarna kan u deze wassen. Houd de temperatuur in de kamers rond de 19° en lucht ze tenminste één keer per dag om de lucht in de ruimte te verversen.

Een gezondheidsprobleem kan niet erger wordenGezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door vocht

NIET WAAR. Een allergie of ademhalingsziekte die veroorzaakt wordt door een vochtprobleem kan samen met het probleem zelf groter worden. Een kleine allergie kan een chronische ziekte worden wanneer de vochtigheid erger wordt. Daarom is het belangrijk om een vochtprobleem meteen na het ontdekken ervan te behandelen.

Gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door vocht kunnen leiden tot slaapproblemen en huidproblemen, maar ook tot chronische bronchitis en astma. Volgens het CIRC, het Internationale Centrum voor Kankeronderzoek, kunnen schimmels zelfs verschillende vormen van kanker veroorzaken.

 

Een vochtprobleem in uw woning?

Condens, natte muren, schimmels… Wilt u zich ontdoen van een vochtprobleem? De experts van Murprotec kunnen u een GRATIS en vrijblijvend rapport geven.

Vraag onze gratis expertise aan


 

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !