<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag uw expertise
GRATIS

 Tags: Gezondheid

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

Een gezonde woning voor een gezond lichaam! Wanneer de lucht in uw woning niet goed is, dan kunnen u en uw gezin problemen met neus, keel en oren ontwikkelen. Maar hoe weet u of het nodig is om de lucht te reinigen in uw woning? Doe de test!

Moet ik de lucht reinigen in mijn woning? Doe de test!

 

Is het vochtgehalte in uw kamers tussen de 35 et 50%?

Wanneer de temperatuur rond de 18C° ligt en het vochtgehalte tussen de 35 en 50%, is het perfect!

Is de temperatuur echter hoger en de lucht droger, dan riskeert u dat uw neuswegen te droog worden. U kan een luchtbevochtiger kopen. Doe hier elke dag vers water in en maak het regelmatig schoon om schimmels te vermijden.

Wanneer het vochtgehalte boven de 55% ligt, is de lucht te vochtig. U riskeert gezondheidsproblemen zoals astma. Verwijder tapijten, lastig schoon te maken voorwerpen en speelgoed zoveel mogelijk. Leg deze in een gezondere kamer. Stofzuig meerdere keren per week en maak regelmatig schoon. Was de lakens en handdoeken vaak en met warm water (1 x per week voor personen die gevoelig zijn voor mijten). Om het vochtgehalte terug te brengen, kunt u een ontvochtiger kopen.

Om de lucht te reinigen moet u in ieder geval elke dag de kamer 10 minuten luchten.

Vochtgehalte in een kamer

Vermijd het om de kamer te veel te verwarmen om een goed vochtgehalte te behouden.

Zijn er schimmels in uw woning?

Zijn ze er bij u niet? Weet u het zeker? Controleer de vochtige ruimtes, zoals de keuken en de badkamer. Wanneer u niet vaak genoeg lucht, zijn schimmels niet ver weg. Vermijd om de was binnen te drogen.

Wanneer u van potplanten houdt, beperk de hoeveelheid hiervan. Planten zorgen voor vochtigheid in de lucht en sporen van schimmels kunnen zich in de pot bevinden.

Heeft u een huisdier? 

Zelfs wanneer u niet allergisch bent, moet u weten dat zelfs het simpele feit van de aanwezigheid van haren in de lucht voor irritatie kan zorgen. Een allergie kan zich zelfs pas jaren na het adopteren van een huisdier openbaren.

Wanneer een van de gezinsleden gevoelig is voor dierenharen, verwijder dan kussens van ganzenveren of eendendons. Dit komt overeen met slapen met een dier.

Huisdier

Wanneer uw kinderen vaak verkouden zijn, is het beter om geen huisdier te nemen.

Is er een roker of haardvuur bij u in huis? 

Wanneer dit bij u het geval is en u rookt buiten, dan is dat geen enkel probleem. Rookt u echter binnen, dan zijn ook de schadelijke stoffen binnen. Ja, zelfs wanneer u onder de dampkap rookt. Om de lucht te reinigen moet u stoffen, zoals gordijnen, elke 3 maanden wassen en uw rookpauze buiten houden.

Bedenk dat het hebben van een haardvuur dezelfde gevolgen heeft als een roker in huis. Veeg uw schoorsteen goed en hang voor de veiligheid een koolmonoxidemelder.

Gebruikt u luchtverfrissers of geurkaarsen? 

Wierook, luchtverfrissers en kaarsen vervuilen de lucht in huis! Deze zaken bevatten net als sommige schoonmaakmiddelen chemische producten die erg slecht zijn voor de gezondheid. Vergeet dan ook niet om uw huis dagelijks goed te luchten om de lucht te verversen.

 

Meer tips om de lucht te reinigen in uw woning ?

In het witte boekje 'Hoe voorkomt u vocht in uw woning?'ontdekt u alle tips om uw omgeving gezond te houden.

 

Download uw gratis gids

 

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !