<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag uw expertise
GRATIS

Het is van essentieel belang uw huis vochtvrij te maken om vochtsporen of schimmels te voorkomen. Ontdek hoe u uw badkamer en keuken vochtvrij kunt maken voor een gezonder huis.

Maak uw badkamer vochtvrij: ons advies

 

Zet uw ramen regelmatig open om uw badkamer vochtvrij te maken. Uw badkamer vochtvrij maken door regelmatig te ventileren zal voorkomen dat er vochtsporen verschijnen.

 

Wanneer u uit de douche of het bad stapt, denk er dan aan om uw badkamer te ventileren. Zet een of meerdere ramen open om uw ventilatiesysteem te activeren en uw badkamer vochtvrij te maken. Beschikt u over ramen met ventilatieroosters om vocht te verjagen? Open ze! De luchtstroom zal zo worden vergemakkelijkt. Deze verluchter bevindt zich meestal in het bovenste deel van uw raam.

Indien er geen ramen in uw badkamer zijn, is een automatische extractor onmisbaar om schimmelgroei tot een minimum te beperken.

Laat de deur zeker nooit open terwijl u een douche of bad neemt. Anders wordt het vocht naar andere ruimtes van uw huis gestuurd. Vergeet niet uw tegels te drogen na het gebruik van de badkamer.

Let wel op; als uw ruimte niet voldoende kan worden geventileerd, plaats uw meubels dan niet rechtstreeks tegen de muur. Laat wat plaats tussen de achterkant van uw meubels en de muur om lucht te laten circuleren! Het temperatuurverschil tussen de muur en het meubelstuk zou schimmels kunnen veroorzaken.

Vocht in de keuken, een ruimte die niet mag worden verwaarloosd!

 

Évacuer l’humidité de votre cuisine via une hotte pendant et après la préparation de vos plats vous permettra d’éviter des traces de condensation. Gebruik uw dampkap tijdens en na het bereiden van uw gerechten om uw keuken vochtvrij te maken.

 

De keuken maakt deel uit van de ruimtes die in het oog moeten worden gehouden wat vocht betreft. Net als in de badkamer wordt er in de keuken veel stoom gecreëerd wat tot condensatie leidt.

We raden u aan uw dampkap tijdens en na het bereiden van uw gerechten te gebruiken om vocht te evacueren. Kook met de deur dicht om alle stoom in de keuken te houden. Evacueer het vocht door regelmatig te ventileren, net als in de badkamer. De vochtige lucht en condensatie zullen zo geen tijd hebben om er te blijven.

Een heel simpel trucje? Zet het deksel op uw potten en pannen wanneer u kookt! Zo kan de stoom zich niet over heel de ruimte verspreiden.

 

Wordt uw badkamer of keuken geteisterd door vocht?

Maak een afspraak met een Murprotec-expert.

Vraag onze gratis expertise aan