<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag uw expertise
GRATIS

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

Stelt u vaak condensatie vast? Condensatie is het vaakst voorkomende vochtprobleem in woningen. Het komt meestal voor in keukens en badkamers. We geven enkele tips om condensatie tegen te gaan, vooral aan het einde van de winter.

 

Hoe kan u condensatie bestrijden in uw woning?

 

Hoe kan u condensatieproblemen herkennen?

Meer dan 25% van de woningen heeft te maken met condensatieproblemen. Het fenomeen komt vooral voor in keukens, en badkamers en minder verwarmde ruimtes zoals slaapkamers.

 

Condensatieproblemen zijn het meest zichtbaar in de winter, wanneer het binnen warmer is dan buiten. Condensatie is eenvoudig te verklaren: bij contact met een koud oppervlak wordt waterdamp vloeibaar.

Als de binnenlucht in de winter te warm en vochtig is, ontstaat er vochtvorming bij contact van de lucht met ramen en buitenmuren.

Condensatie kan verschillende vormen aannemen:

  • druppeltjes op ramen
  • schimmelvorming in de hoeken van muren en plafonds

 

problèmes de condensation 
 

Hoe kan u condensatie thuis bestrijden?

U moet in de eerste plaats nagaan of het condensatieprobleem sporadisch of chronisch is.

Als het probleem zich van tijd tot tijd voordoet maar niet van blijvende aard is, is het mogelijk alleen te wijten aan een thermische schok. Het probleem zal vanzelf verdwijnen zodra het weer zachter wordt.

Als er echter regelmatig en voortdurend sprake is van condensatie, kan het om chronische condensatie gaan. Dit vochtprobleem moet behandeld worden door vakmensen.

U kan deze tips proberen om condensatie op dagelijks niveau te bestrijden:

  •  Verwarm uw woning niet overmatig, zet de thermostaat iets lager
  • Verlucht uw woning minstens 10 minuten elke dag
  •  De keuken en badkamer moeten verlucht worden na gebruik (douche, koken, bad, …)

 

température et problèmes de condensation 

 

Hoe kan u chronische condensatie bestrijden?

Als deze tips niet helpen om condensatie tegen te gaan, is het mogelijk dat de vochtigheidsgraad in uw woning te hoog is. Als het condensatiefenomeen aanhoudt, kan het leiden tot andere vochtproblemen.

Bij chronische condensatie is het aanbevolen om professionele hulp in te roepen. Het probleem moet in eerste instantie duidelijk gedefinieerd worden.

Er bestaan verschillende condensatieproblemen die meer of minder ernstig zijn. De oorzaken van condensatie variëren ook naargelang van de woning. Voor elk probleem is er een specifieke oplossing.

 

Wat kan Murprotec voor u doen?

Murprotec voert een gratis expertise uit en geeft garantie op de behandeling tegen condensatie. Ons team van experts bepaalt nauwkeurig de oorzaak en stelt vervolgens een specifieke behandeling voor.

Vraag onze gratis expertise aan

 

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !