<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag uw expertise
GRATIS

U hebt sporen van schimmel gevonden op de muren van uw huis en wenst ervan af te geraken ? Met deze tips kunt u uw doel bereiken en voorkomen dat ze opnieuw verschijnen.

Vanwaar komen deze schimmels in huis ?

Schimmels zijn kleine paddenstoelen die in een warme en vochtige omgeving groeien.  Ze kunnen verschijnen als de vochtigheidsgraad te hoog is. Ze zijn meestal het gevolg van vochtproblemen zoals opstijgend vocht, condensatie of insijpelend vocht.

schimmel-in-huis

Hoe kunt u deze schimmels in uw huis herkennen ?

U vermoedt dat er schimmel in uw huis aanwezig is ? Hier enkele symptomen die dit bevestigen:

  • Er hangt een zeer onaangename geur in de kamer waarvan u de oorsprong niet vindt
  • U ziet kleine zwarte of groene stippen op de muren

Beide symptomen tonen de aanwezigheid van schimmel aan. Inderdaad, de kleine stippen die met het blote oog te zien zijn, zijn amper het topje van de ijsberg.

Zich ontdoen van de schimmel in huis op korte termijn

schimmel in huis

Eén oplossing om zich van de schimmel in huis te ontdoen is om de muren te reinigen.  Maar deze oplossing is zeker niet aan te raden noch doeltreffend : als de oorzaak van de schimmelvorming niet aangepakt wordt, zullen de schimmels zeer snel terugkomen.  Bijkomend wordt u bij het poetsen blootgesteld aan een grote hoeveelheid sporen die in de lucht vrijkomen als er op de schimmelvlekken gewreven wordt.  Deze sporen kunnen uw luchtwegen irriteren en schadelijk zijn voor uw gezondheid.  Als u de schimmelvlekken toch wenst te verwijderen, draag dan een gepast masker, handschoenen en verlucht de kamer uitgebreid tijdens en na het poetsen.

Definitief komaf maken met schimmel in huis

De enige doeltreffende manier om zich volledig te ontdoen van schimmel is er de oorzaak van te behandelen.  Daarvoor is het belangrijk om de juiste diagnose te stellen van uw situatie: is het te wijten aan condensatie, of is er een probleem in de muur ? Wat de oorzaak ook is, deze zal doeltreffend behandeld moeten worden om definitief van het probleem verlost te zijn.  Aarzel niet om hulp te vragen aan een expert die u zal begeleiden en de beste oplossing kan voorstellen.  Eens oorzaak van het vocht aangepakt is, kunt u de schimmel kuisen met de nodige voorzorgen om er definitief van verlost te zijn.

De terugkeer van de schimmel vermijden

Wat kunt u doen om de terugkeer van de schimmel in uw huis te voorkomen ? Zoals u zich er ondertussen van bewust bent, is het noodzakelijk om eerst het vochtprobleem op te lossen. Bijkomend is het noodzakelijk om elke dag voldoende te verluchten. Indien er toch schimmels blijven verschijnen wordt de plaatsing van een bijkomend en aan de woning aangepast ventilatiesysteem onontbeerlijk.

Wenst u meer te weten over de verwijdering van schimmels en het bestrijden van de vochtproblemen in uw huis ? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met onze experts. Wij staan ter beschikking om al uw vragen te beantwoorden!

Gratis expertise