<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag uw expertise
GRATIS

U hebt een vochtprobleem in uw huis ontdekt maar u aarzelt om een expert te bellen ? Hier volgt een checklist waarmee u zult kunnen zien of u een professionele expertise nodig hebt om uw vochtprobleem op te lossen.

1. Hebt u een expert nodig om een diagnose te kunnen opstellen ?

De eerste stap naar de oplossing van uw vochtprobleem is het stellen van een juiste diagnose.  Merkt u één van de volgende zaken op ? Reageer dan snel!

  • Aanhoudende condensatie op uw vensters en druppelvorming op uw ramen wijzen op een te hoge luchtvochtigheid in huis
  • Vlekken op uw muren die blijken van de grond op te stijgen wijzen op een probleem met de waterkerende laag in uw muren
  • Witte sporen op uw muren tonen de aanwezigheid van salpeter aan

Maar verschillende oorzaken van vocht  in huis kunnen dezelfde symptomen hebben.  In dat geval kan zelf een juiste diagnose stellen zeer moeilijk worden.

expert in vochtproblemen

Als u twijfels hebt over de oorzaak of als de reeds uitgevoerde werken niet het gewenste resultaat hebben, dan zou u beslist aan een expert moeten vragen om de exacte oorzaak van uw vochtprobleem op te sporen.

2. Hebt u een expert in vochtproblemen nodig om uw huis te behandelen ?

Eens u zeker bent van de oorzaak van uw probleem, is het tijd om dit te bestrijden.  De oplossing voor uw vochtprobleem is natuurlijk afhankelijk van de diagnose. 

Als het om een condensatieprobleem gaat, denk dan eerst en vooral aan een goede verluchting van uw woning (minstens 15 minuten per dag). 

Als de oorzaak van de muur zelf komt, dan hebt u niet veel keuze : er moet een expert in vochtproblemen ingeschakeld worden.

Hij zal de nodige acties ondernemen zoals het aanbrengen van een waterafstotend produkt, het drogen van de muur of zelfs een herstelling ervan als de insijpeling veroorzaakt wordt door barsten.

Wees altijd voorzichtig met de raadgeving om het zelf te doen.  Er bestaan natuurlijk producten op de markt die de symptomen zeer snel kunnen verbergen en die u zelf kunt aanbrengen. Maar deze zullen de echte oorzaak van uw probleem niet oplossen; uw vochtprobleem zal meestal snel terugkomen. Vermijd deze valstrikken en vertrouw op een expert in vochtproblemen die de oorzaak grondig en definitief zal aanpakken.

3. Hebt u een expert in vochtproblemen nodig om nieuwe problemen te voorkomen ?

expert-in-vochtproblemen

De laatste stap van een vochtbehandeling is het voorkomen van nieuwe problemen. Als u een expert in vochtproblemen ingeschakeld hebt, zal hij deze stap automatisch in acht nemen op het einde van de behandeling.

Wenst u meer informatie over de bestrijding van vochtproblemen en de performante oplossingen ervan ? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts !

Demande d'expertise