<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

Isolatieprobleem: waar komt die koude vandaan?

Ervaart u een koud gevoel op bepaalde plaatsen in uw huis? Vormt er zich condensatie op uw ramen? Dan kampt u misschien met een isolatieprobleem.

Isolatieprobleem: wat is een warmtebrug?

Wat is een warmtebrug? We spreken over een warmtebrug wanneer de binnenwarmte via openingen naar buiten ontsnapt. Dit verschijnsel kan optreden als gevolg van een isolatieprobleem door slechte of verouderde materialen. We vinden die warmtebruggen ter hoogte van de aansluitingen tussen de gevel en het dak, de gevel en de vloer, of zelfs tussen de gevel en de stabiliteitswand.

Die warmtebruggen zorgen ervoor dat u dat koude gevoel ervaart. Ze kunnen zelfs tot condensproblemen leiden.

warmtebrug/SchemaWarmtebruggen komen ook voor rond de ramen en deuren.

Een slechte gevelisolatie leidt tot condensproblemen

Door een slechte gevelisolatie worden warmtebruggen gevormd die tot condensproblemen kunnen leiden.

Condensatie is het verschijnsel dat optreedt wanneer de waterdamp in de lucht in aanraking komt met een koud oppervlak. De damp wordt dan vloeibaar. Dat is wat er gebeurt wanneer er druppeltjes verschijnen op uw ramen.

Als uw isolatie hoogwaardig is, blijven uw muren warm en blijft de damp in gasvormige toestand! U hebt dan geen condensproblemen meer.

condensatie / RaamCondensatie is een veelvoorkomend verschijnsel in een slecht geïsoleerd huis

Thermische inertie en het dauwpunt: twee essentiële gegevens

Hoe lossen we dit isolatieprobleem dat zoveel andere problemen veroorzaakt op? U hebt geen andere keuze dan uw gevel te renoveren. Pas op: voordat u van start gaat met de werkzaamheden, moet u enkele gegevens kennen:

  • Het dauwpunt is het moment waarop damp vloeibaar wordt. Dit is een belangrijk gegeven voor uw woning om vast te stellen of er kans is op condensatie in uw huis. Dit is belangrijke informatie als u niet wilt dat uw materialen verslechteren.
  • Thermische inertie: materialen hebben een hogere of lagere capaciteit om warmte op te slaan. Die inertie stelt u in staat van een comfortabel huis te genieten met weinig verwarming. Denk goed na over de keuze van uw materialen!

Murprotec biedt u de garantie dat er hoogwaardige materialen worden gebruikt door ervaren deskundigen om alle toekomstige isolatieproblemen te vermijden

Download uw gratis gids

 

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !