<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

Wanneer men het over vochtproblemen heeft, dan denkt men spontaan aan een vochtige kelder, een badkamer met condensatie, een lekkend dak... maar vaak vergeet men een plaats in huis waar vochtproblemen jammer genoeg zeer vaak opduiken: de keuken. Een keuken is inderdaad een plaats waar er veel vocht optreedt: condensatie, vlekken op de muur, schimmel, ...

vochtproblemen in keuken

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van vocht in de keuken?

Om te beginnen is de keuken vaak niet goed georiënteerd. Dikwijls ligt de keuken aan de noordkant van een woning, waar er weinig zonlicht is.

Condensatie is trouwens het meest voorkomende vochtprobleem in een keuken. Logisch: de damp die tijdens het koken vrijkomt, veroorzaakt een thermische schok. Het verdampte water condenseert bij contact met koude oppervlakken: op de muren, op het plafond en op de ramen.

Maar vocht in de keuken is niet alleen maar condensatie! Hoewel bepaalde tekenen behoorlijk gemakkelijk toe te kennen zijn aan de aanwezigheid van vocht in de keuken (schimmel, vlekken, vieze geurtjes of beslagen ruiten), zijn er ook andere tekenen die minder gekend zijn. Huiszwam en salpeter kunnen eveneens optreden. Hoe kun je die herkennen? Salpeter lijkt op wit poeder, terwijl huiszwam een bruinachtige paddenstoel is.

Maar al lijkt vocht in een keuken onvermijdelijk, het is niet fataal! Men moet dit vocht absoluut bestrijden. Zonder behandeling riskeert dit overtollige vocht letterlijk sporen achter te laten, het tast de bekleding en de materialen aan, en kan zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken voor uw gezinsleden en vooral voor kinderen, die bijzonder gevoelig zijn voor sporen en allergenen.

Hoe moet men overtollig vocht in de keuken aanpakken?

Er bestaan een aantal kleine voorzorgen om elke dag vochtproblemen in de keuken te bestrijden.

In de eerste plaats raden wij aan om de dampkap aan te zetten, en dit niet alleen wanneer u aan het koken bent, maar ook daarna. Als dat mogelijk is, zet u best ook een raam open en sluit u de deuren binnen, om te vermijden dat het vocht zich naar de andere kamers verspreidt. Verlucht de keuken ook regelmatig, zelfs als u niet aan het koken bent.

vochtproblemen in een keuken

Tijdens het koken kunt u een eenvoudig trucje toepassen: dek uw potten en pannen af om te vermijden dat waterdamp overal in de keuken verspreidt raakt.

Doe beroep op een expert om het vochtprobleem in uw keuken te laten behandelen

Als vocht in uw keuken niet ernstig wordt genomen, kan dit steeds erger worden. Het volstaat niet om de muren te overschilderen en vochtplekken te bedekken om ervan af te geraken. Om een vochtprobleem in om het even welke vorm grondig aan te pakken, moet je de oorzaak ervan behandelen! En om de werkelijke oorzaak van vochtproblemen te kennen en een passende oplossing aan te wenden, is er maar één optie: beroep doen op een expert. Vraag heel eenvoudig uw gratis vochtdiagnose aan bij Murprotec, in amper enkele muisklikken.

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !