<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

 Tags: condensatie

Denkt u dat er bij u thuis een vochtprobleem is? Laat ons even nagaan hoe u een condensatieprobleem in een woning herkent.

condensatie

Hoe een probleem door condensatie herkennen?

Condensatie is een gemakkelijk te herkennen fenomeen. Het doet zich onder meer voor in de vorm van druppeltjes op de ramen of de muren.

Als u af en toe eens condensatie op de ramen ziet, dan is dat niet echt een teken dat er een probleem is. Dit is heel normaal als u kookt, een douche neemt, ... Dankzij een goede verluchting verdwijnt condensatie vanzelf. Maar als u vaststelt dat de condens niet verdwijnt en zeer regelmatig optreedt zonder dat u hiervoor een verklaring hebt, dan zit u waarschijnlijk met een chronisch probleem.

Schimmelvlekken zijn eveneens een aanwijzing van een condensatieprobleem. Zij ontwikkelen zich vaak op oppervlakken die regelmatig door condensatie worden aangetast.

Ook andere signalen kunnen erop wijzen dat er een te groot vochtgehalte in uw woning is, zoals een klamme lucht, vochtgeur, energieverlies, enz.

condensatie

Hoe een probleem door condensatie opsporen?

Om een condensatieprobleem op te sporen, dient u op een aantal zaken te letten en de plaatsen kennen die vatbaar zijn voor problemen door condensatie.

Hoe een probleem door condensatie opsporen:

  • Let op de randen van uw ramen: als u zwarte of bruine vlekjes opmerkt, dan is dit schimmel die met een condensprobleem verbonden is.
  • Zoek thermische bruggen: strijk met uw hand over de muren, als u een plaats tegenkomt die kouder aanvoelt, dan kan dit een thermische brug (koudebrug)
  • Inspecteer uw badkamer: de badkamer kan een goede indicator zijn voor vochtproblemen in een woning. Na gebruik moet u deze kamer verluchten en controleren of de condens op de muren na enkele minuten al dan niet verdwijnt. Als de condens niet verdwijnt, dan is dit alvast een teken van een slechte isolatie of ontoereikende
  • Kijk goed in de hoeken van de muren: condensatie treedt vaak op ter hoogte van verbindingen
  • Wees bijzonder alert op plaatsen die slecht geventileerd zijn
  • Wees in de winter nog aandachtiger: het is namelijk in de winter dat condensatieproblemen zich het vaakst voordoen.
Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !