<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

Waterinfiltratie treedt op wanneer een muur niet waterdicht is. Er kunnen vochtproblemen ontstaan en de structuur van de muur kan beschadigd worden.

water-infiltratie

Waterinfiltraties komen vooral voor via de buitengevels. Die worden immers regelmatig blootgesteld aan wind, regen en onweer.

Hoe kunt u uw gevel beschermen om waterinfiltratie te vermijden?

Oorzaken van waterinfiltratie in de gevel

Waterinfiltraties ontstaan als een gevelmuur beschadigd is. Muren van oude woningen worden bijvoorbeeld na verloop van tijd poreus. Een klein barstje kan dan volstaan om het water in de muur te laten sijpelen.

Indien waterinfiltraties voorkomen in een nieuwe woning of een woning waarvan de gevel pas gerenoveerd is, kan het bouwbedrijf verantwoordelijk zijn. Aarzel in dat geval niet om beroep te doen op de tienjarige aansprakelijkheid om het probleem te laten herstellen.

Hoe kunt u waterinfiltraties vermijden?

Het is van cruciaal belang dat u uw gevel goed onderhoudt om waterinfiltraties te vermijden.

De materialen van uw gevel gaan immers na verloop van tijd verslijten: de voegen verliezen hun kwaliteit en de bakstenen worden poreus.

U kunt waterinfiltraties enkel vermijden door uw gevel regelmatig te onderhouden. Algemeen genomen raden we aan om uw gevel om de tien jaar te renoveren. Die periode komt overeen met de gemiddelde snelheid waarmee gevels slijten.

Als uw gevel echter door mos of schimmel aangetast is, dient hij uiteraard vroeger gerenoveerd te worden.

Wat moet u doen bij waterinfiltratie in uw gevel?

waterinfiltratie

Laat uw gevel water door? Controleer dan eerst de symptomen. Er is waarschijnlijk sprake van waterinfiltratie als er water langs de ramen in uw woning dringt, zelfs als deze gesloten zijn, als er schimmels op de binnenkant van de muur verschijnen of als er mos op de gevel ontstaat.

Waterinfiltraties kunnen echter verschillende oorzaken hebben en zowel groot als klein zijn. Laat eerst een diagnose stellen door een vochtexpert vooraleer u uw hele gevel onder handen laat nemen. Naargelang de oorzaak kan dan de geschikte behandeling gekozen worden.

Wat zijn de gevolgen van een waterinfiltratie?

Waterinfiltraties in uw gevel kunnen vrij ernstige gevolgen hebben. Ze kunnen na verloop van tijd de structuur van de muur beschadigen, zeker wanneer uw woning uit hout opgetrokken is. Waterinfiltraties kunnen daarnaast de bekleding aan de binnen- en buitenkant van uw woning aantasten waardoor uw woning er een stuk minder aantrekkelijk uitziet. Tot slot kunnen waterinfiltraties bij zware regenval ook leiden tot overstromingen en vochtproblemen die leiden tot het ontstaan van schadelijke schimmels.

Wilt u meer te weten komen over waterinfiltraties? Neem gerust contact op met één van onze experts.

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !