<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Vraag om uw expertise
GRATIS

 Tags: condens in huis

Hebt u een vochtprobleem opgemerkt bij u thuis dat lijkt op condens?

Omwille van de negatieve effecten van vochtigheid op de gezondheid en voor de woning is het belangrijk de nodige maatregelen te nemen om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Hoe kan men nu een condensprobleem oplossen? Hier volgt een lijst van de meest efficiënte behandelingen.

condensatie in huis

Een probleem van condensvorming op de muren vaststellen

Voor u van start gaat met een behandeling moet u er eerst zeker van zijn dat het vochtprobleem bij u thuis wel degelijk condens is. Observeer hiervoor de muren en de omtrek van uw vensters een aantal uur nadat de betrokken ruimte voor het laatst werd gebruikt. Als u druppels vaststelt op deze plaatsen wijst dit wel degelijk op condensvorming. Andere aanwijzingen die deze diagnose kunnen bevestigen zijn:

  • Kleine zwarte en groene vlekken op de muren en vooral op de randen van de vensters
  • Een misselijkmakende geur in de ruimte waarvan u de oorsprong niet kunt achterhalen

Het is belangrijk te controleren of uw woning is aangetast door condensvorming. Als het om een ander vochtprobleem gaat, zullen de hieronder voorgestelde behandeling niet doeltreffend zijn.

De condensvorming in de woning verwijderen door de ruimte te ventileren

Het eerste wat u moet doen wanneer u een condensprobleem vaststelt bij u thuis is heel eenvoudig: open uw vensters. Condens wordt gevormd wanneer de waterdamp niet correct kan ontsnappen uit de ruimte. De meest voor de hand liggende remedie is dus het water de mogelijkheid te bieden te verdampen door de ruimte te ventileren. Het wordt algemeen aanbevolen de vensters ten minste 15 minuten per dag te openen, gespreid over perioden van 5 minuten op verschillende momenten van de dag. Ook in de winter is het belangrijk uw woning te ventileren wanneer de buitentemperaturen minder mild zijn.

De ventilatie van uw woning verbeteren om de condensvorming te verwijderen

condensatie in huis

Als het condensprobleem bij u thuis toch aanhoudt ondanks een regelmatige verluchting van uw woning moet u deze verbeteren door een mechanisch gecontroleerde ventilatie te installeren. Deze mechanisch gecontroleerde ventilatie optimaliseert de ventilatie van uw woning door een groter luchtvolume te laten circuleren.

Condensproblemen bij u thuis voorkomen

Bent u erin geslaagd uw condensprobleem op te lossen en wenst u alle mogelijke maatregelen te nemen om te voorkomen dat een dergelijk probleem zich opnieuw voordoet? U kunt een waterafstotende verf gebruiken op uw muren om nieuwe schimmelvorming te voorkomen. Installeer een dubbele beglazing met profielen die ventilatie mogelijk maken. Beperk alle activiteiten die vocht produceren tot een minimum in de ruimte: droog bijvoorbeeld geen wasgoed binnenshuis.

Vermijd ook te wrijven op de vlekken die ontstaan zijn door de schimmelvorming. Zo niet riskeert u een hoog aantal sporen te laten ontsnappen die slecht zijn voor uw gezondheid. Draag een masker of doe beroep op een professional om de condensvorming te verwijderen.

 

Wenst u meer informatie over de condensvorming bij u thuis en over de oplossing voor uw vochtproblemen? Aarzel niet contact op te nemen met één van onze experts. Wij zullen met plezier antwoorden op al uw vragen.

Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !